Kijk “hem” dan zitten joh. Het hele verhaal. de duivel verkocht zijn ziel aan mij.

Kijk “hem” dan zitten joh.

1.

kijk hem dan joh, net zijn jonge vrouw en twee kinderen verlaten omdat zij hem had bedrogen. Het lijkt wel of hij zo van een Schlagerfestival af komt lopen, met zijn opvallende bloesjes, gilettje een krullenbol en met een snor op zijn lip. Hij begint een afbouw bedrijfje, rijd rond in een BMW en denkt dat de hele wereld van hem is. En maar feesten duur eten en uitgaan, en in kroegen rondhangen. Sjonge jonge wat een patser in zijn duren pantalons, blouses en gouden sieraden. Kijk dan naar die belachelijk grote gouden oorbellen in zijn oren, hij lijkt wel een piraat. Kijk nou dan maar weer eens, weer nieuwe dingen en een ander uiterlijk. Nu denkt hij weer dat die Tony Montana is of zo. Kijk dan met wie die allemaal rond hangt, hé wacht eens even, die persoon ken ik toch ergens van ? Kijk hem dan, hij parkeert zij auto voor de deur achter een rood wit lint, en hoeft niet eens in de rij van die nachtclub te staan, de uitsmijters laten hem gewoon zo via de vip deur naar binnen. Kijk hem dan zitten aan die tafel joh, daar tussen al die grote gevaarlijke jongens.

2.

Het lijkt wel of hij ze allemaal kent, uitsmijters en eigenaren van clubs veel kroegen en disco’s. Incasso bureaus en bouwbedrijven, en alle malafide auto bedrijven die je je maar kan bedenken. Kijk hem dan zitten tussen die hoeren pooiers, dealers, moordenaars, danseressen en bodybuilders. Kijk hem dan zitten daar tussen de hoge belasting ambtenaren en bankiers, te praten om een paar tuinmuren van hun huizen te metselen, of met een aanbouw hun huis te vergroten. En nou zit hij weer met advocaten en handelaren in lege bv’tjes via belasting paradijzen aan de bar te onderhandelen. Kijk hem dan zitten tussen al die grote jongens uit alle verschillende niveaus en beroepen van de maatschappij. Kijk hem dan zitten voor werk of handel, of gewoon voor de gezelligheid. Een jonge man met een klein afbouw bedrijfje voor werk in de normale wereld, en alle andere contacten in wat de onderwereld word genoemd. Kijk hem dan zitten daar in die kroeg van dat dorp met ongeveer zeventienduizend inwoners.

3.

Natuurlijk weet iedereen uit de omgeving van welke familie hij komt, en wat hij misschien allemaal wel niet uitspookt. Kijk hem dan zitten joh, niemand doet hem wat, zelfs alle zogenaamde grote jongens uit het dorp en de omgeving niet. Kijk hem dan zitten joh, dat kleine crimineeltje in dat dorpje omringd met alle grote steden in Zuid-Holland. Kijk hem daar dan zitten joh, helemaal in zijn eentje tussen al die bijzondere en enge verhalen die normaal gesproken niemand hoort. Kijk hem dan zitten joh die klootzak die niet eens naar zijn kinderen omkijkt, en alleen maar aan het feesten is door het hele land en België. Kijk hem dan zitten joh arrogant daar aan de bar, net vrijgelaten door de politie om één van de zovele geweldsdelicten tegen al die wanbetalers. Kijk hem daar dan zitten in die nachtclub in Amsterdam waar zijn maten en hij de uitsmijters betaalde, om mensen die wilden dealen in hun club, leeg te laten slaan en eruit te flikkeren. Kijk hem daar dan zitten aan de bar, heel hard lachend om een boef die hem met een pistool probeert te bedreigen en bang te maken. Om daarna met die zelfde boef een biertje aan de bar te drinken.

4.

Kijk hem dan daar in die disco waar hij tussen het bodybuilder vriendje van zijn ex vrouw en zijn vrienden staat en vraagt, heb jij mij op een lijstje staan ? Want dan lossen we dat nu en hier even op. Kijk hem dan lopen joh met die stalen pijp in zijn jas en even op visite gaat omdat iemand zijn maat heeft bedreigt omdat die in zijn straatje zit. En hij wel even gaat uitleggen dat zijn maat in niemand zijn straatje zit, en vraagt of er verder nog problemen zijn. Kijk hem dan zitten joh in het restaurant waar zijn oudere broer als chef-kok werkt, en zijn broer nog twintig duizend gulden aan overuren tegoed heeft van vorig jaar en zijn baas ze niet wil uit betalen. Maar dat zijn oudere broer toen nog kon kiezen of na een uur twintig duizend gulden in zijn zak en een nieuwe baan zoeken, of hij drinkt zijn koffie op en gaat weer weg. Hij dronk zijn koffie op en ging weer weg. Zijn oudere broer moest niet lang daarna alsnog een nieuwe baan zoeken. Erg jammer van die twintig duizend gulden, en misschien moet ik daarom nog maar een keertje terug naar Nederland rijden en extra rente rekenen.

5.

Kijk hem dan zitten joh nadat hij van een grote opdrachtgever zijn auto in beslag heeft genomen omdat hij al maanden niet wilde betalen. En hij hem nou thuis heeft opgezocht in plaats van op de zaak. Om daarna die opdrachtgever met zijn maat naar de bank te laten rijden om het geld op te halen, wat vreemd genoeg dan opeens wel kan. Kijk hem dan zitten joh in zijn auto met een verrekijker te posten op een industrie terrein, om gebouwen tijden en personen te beschrijven die daar aan komen en weer gaan. En soms duurde dat posten wel eens dagen of weken. Kijk hem dan staan praten tegen een grote boef die zegt dat hij nog een oud bonnetje van hem tegoed heeft van zijn failliete kroeg. En hij die baas gewoon uitlacht nadat de kroegbaas hem het verkeerde bedrag heeft genoemd, zonder het bonnetje te laten zien. Hahaha hij lacht hem uit en zegt, als jou bedrag het zelfde is als wat ik in mijn hoofd heb dan zal ik je betalen, en ik zal je helpen en een hint geven. Je zit ruim tweehonderd gulden te hoog, grote paardenlul, krijg de tyves maar met jou bonnetje.

6.

En weet je dan wat je met dat bonnetje moet doen als je hem gevonden hebt, roept hij nog naar de kroegbaas. Nou roept de kroegbaas terug, oprollen en het in een plekje schuiven waar de zon niet schijnt klootzak.

Kijk hem zitten joh, kijk die patser daar dan zitten.

Jaren negentig Zuid Holland.

Gepubliceerd door project33rudi

pfff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: