Spaanse oorlog. het hele verhaal. De Duivel Verkocht Zijn Ziel aan Mij.

Spaanse oorlog

1.

Het is warm als ik een grote hap uit mijn broodje frikadel mayo op het terrasje van een Hollander met een snackbar in zuid Frankrijk neem. Nou zou je denken dat als je in het mooie zuiden van Frankrijk woont, je het liefste zou willen genieten van al die lekkere gerechten die ze hier serveren. Nou kan ik je vertellen dat als ik 2 en een halve kg ben afgevallen van de stress en bullshit die ik veroorzaak en tussen mijn oren heb. Een lekkere vette hap uit een Nederlandse snackbar een goede aanrader is om een klein beetje gevuld en voldaan verder te ploeteren. Ik ben moe en voldaan heb de laatste weken niet echt uitgerust geslapen.

2.

Kop vol met rommel en onverwerkte trauma’s en verlangens uit fantasieën die nog niet van mijn lijst zijn afgestreept. Boos op alles en iedereen en de hele wereld, zoals ik vroeger toen ik een jaar of 16, 17 was. Maar vooral omdat ik boos op mijzelf ben omdat ik mijn impulsen op dit ogenblik niet goed onder controle heb. Na een slok van mijn biertje en een hap van mijn broodje, zie ik vanuit mijn ooghoeken een auto proberen te parkeren in de straat waar ik op uit kijk. Ik zit met mijn rug naar de snackbar omdat ik door mijn humeur niet echt zit te wachten op een gesprek met de eigenaar. Het raampje staat open en ik hoor de vrouw die op de bijrijders plaats zit te schreeuwen en schelden tegen de man. Het lijkt mij Spaans te zijn als ik het hoor wat niet vreemd is, want iedereen hier op het terras lijkt het te horen.

3.

Er schiet een gedachte van medelijden voor de man achter het stuur, door mijn met vervuilden gedachten en bullshit vol gepropte schedeltje. Ik zit schuin vooruitgekeken zodat het lijkt alsof ik ergens anders naar kijk terwijl ik uitgehongerd mijn eten naar binnen werk. De vrouw scheldt en schreeuwt nog steeds tegen de man die regelmatig uit en weer terug in de auto stapt. Sjonge jonge denk ik, wat een pleuris vakantie met zo ééntje. Auto uit en hij eet een broodje, auto in en daar gaat ze weer schelden. Pfff ik kom hier voor mij rust denk ik, wat onlogisch is omdat het hier een beetje op Noordwijk aan zee lijkt. Maar dan drukker en warmer en meer toeristen. Maar goed, mijn eten smaakt en ik geniet lichtjes geïrriteerd van mijn Spaanse soap, als ik zie dat de vrouw ineens heel druk naar mij aan het

4.

Schreeuwen is in plaats van tegen de in mijn ogen zielige man naast haar in de auto. Hoe kan ik dat weten zou je vragen? Nou als je rustig zit te eten en iemand schreeuwt naar iemand anders en wijst precies in jouw richting. Dan is er een grote kans, dat het misschien wel eens over jou kan gaan als de man ook ineens naar jou kijkt en begint te wijzen. Ik ben 48 ik zit kut in mijn vel en ben 25 kg lichter dan dat ik in mijn zogenaamde glorie tijd was. Mijn baard is lang en wit en heb mijn pet en zonnebril op. Een oldfuck uitgezakt met een zak vol botten als lichaam en gezicht vol groeven van het leven. Ik heb mijn kop vol stront en schuldgevoel en weet niet meer wat ik allemaal aan het doen ben. Ik versta geen Spaans maar zie heel duidelijk,

5.

dat hun frustraties nu tegen mij gericht zijn. Op dit moment is hun woede duidelijk voor mij want beide schreeuwen en wijze naar mij en geven mij de vinger. Wat the godverse fuck is dit nou weer denk ik. De eigenaar en zijn vrouw vragen wat er aan de hand is nadat ik de Spaanse strijders 2 vingers heb terug gegeven, en je moeder ook heb geroepen. Nadat ik het verhaal in het kort heb uitgelegd aan de eigenaars, rijd het stel schreeuwend en vloekend weg in hun kleine grijze autootje met kenteken uit Spanje. Na mijn eten en rokertje reken ik af met de vrouw van die eigenaar en loop lichtjes geïrriteerd langs anderen restaurantjes terug naar mijn auto. Bij het zebrapad dat naar de parkeer plaats gaat, zie ik het zeer gepassioneerde Spaanse stelletje mij tegemoet lopen. En dan gebeurt er wat in mijn hoofd terwijl ik beter weet, en kan kiezen uit diverse opties.

6.

Om de uitkomst van deze aankomende confrontatie te beïnvloeden. Door mijn ervaring uit een verleden in een ander milieu, heb ik een paar eigenschappen overgehouden die zowel vervelend als levensreddend gezien kan worden. Dus alles is zo goed als het maar kan uitgerekend en ingecalculeerd. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niks omdat er altijd dingen anders kunnen gaan dan gedacht. Nog steeds schreeuwend tegen haar vriend , ziet het Spaanse stelletje allebei ineens de oude man met een lange witte baard bril en petje, en met een grote grijns op zijn gezicht tegen hen roepen in het Engels “ soo lets see if you 2 fuckers still have such a big mouth hey “. Ik geniet ervan om hun met grote ogen en verbaasde uitdrukking gevulde gezicht te zien. Ik ben niet klein en sta te snel voor hun gezicht voordat ze door hebben wat er nou allemaal gebeurd.

7.

De Spanjaard is ongeveer even groot als ik en schiet vanachter de vrouw naar mij om mij te slaan. Omdat de vrouw half tussen ons instaat is het moeilijker om mij te verdedigen van de klap van de man omdat ik haar niet wil aanraken. Voordat de klap van de man mij raakt, stomp ik mijn handpalm hard op zijn borstkas waardoor de man hard uit zijn schoenen de bosjes in geschoven word. Half uit evenwicht naar rechts hangend houd ik de man met mijn rechterarm in de bosjes en roep dat hij maar beter rustig kan blijven liggen in het Engels. Zijn met hellevuur brandende Spaanse vrouw hangt half over mij heen en schreeuwt half Spaans Engels in mijn oor “ thoutch me motherfocker then i call the police” . Ik heb nog nooit vrouwen geslagen, en dat zal ik ook proberen nooit te doen. Maar zij oeh, wat moet ik mij inhouden.

8.

Mijn bril heb ik in mijn linkerhand en druk de man nog steeds op de grond met mijn rechter, als ik in de vrouw haar ogen kijk en zeg “ hey puta i won’t touch you, but will fucking hurt your man” . Hij maakt zichzelf kleiner en zij stapt een stukje terug en spuugt me midden in mijn gezicht en schreeuwt “ touch me touch me motherfocker touch me then i call the police motherfocker” . Eindelijk laat ik hem los en probeer naar mijn auto te lopen. Hij blijft op een veilige afstand en probeert foto’s te maken, terwijl zij zich weer schreeuwend en spugend op mij richt. Touch me touch me i call the police scene. Het lijkt wel alsof ik degene ben die ergens ingelopen is en dit hun bron van inkomsten is. Het uitdagen van oudere buitenlanders en dan dreigen met het bellen van de politie. Ik ook met mijn goede ideeën.

9.

Kledder, weer een klodder spuug in mijn gezicht. Godverdegodver schiet er door mijn kop en terwijl ik de kwijl uit mijn gezicht veeg, puta flikker op voordat ik jou mannetje vermorzel, en stap in mijn auto en rij weg. Zij schopt nog na tegen de auto en hij ach hij, hij zal misschien geen oude mannen meer lastig vallen. Hij heeft het al moeilijk genoeg met dat viswijf. En ik , ik kon het weer niet laten.

lees ook de Jogger

Gepubliceerd door project33rudi

pfff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: