Dutch


de duivel verkocht zijn ziel aan mij is een verhaal dat zich nu en in het verleden afspeelt en ontwikkelt zich naarmate de tijd verstrijkt.

en is geschreven in het nederlands, duits, frans en engels


Ik ben hier voor de grote finale van het leven.

begin nou gewoon te lezen

Kijk “hem” dan zitten joh.

1.

kijk hem dan joh, net zijn jonge vrouw en twee kinderen verlaten omdat zij hem had bedrogen. Het lijkt wel of hij zo van een Schlagerfestival af komt lopen, met zijn opvallende bloesjes, gilettje een krullenbol en met een snor op zijn lip. Hij begint een afbouw bedrijfje, rijd rond in een BMW en denkt dat de hele wereld van hem is. En maar feesten duur eten en uitgaan, en in kroegen rondhangen. Sjonge jonge wat een patser in zijn duren pantalons, blouses en gouden sieraden. Kijk dan naar die belachelijk grote gouden oorbellen in zijn oren, hij lijkt wel een piraat. Kijk nou dan maar weer eens, weer nieuwe dingen en een ander uiterlijk. Nu denkt hij weer dat die Tony Montana is of zo. Kijk dan met wie die allemaal rond hangt, hé wacht eens even, die persoon ken ik toch ergens van ? Kijk hem dan, hij parkeert zij auto voor de deur achter een rood wit lint, en hoeft niet eens in de rij van die nachtclub te staan, de uitsmijters laten hem gewoon zo via de vip deur naar binnen. Kijk hem dan zitten aan die tafel joh, daar tussen al die grote gevaarlijke jongens.

2.

Het lijkt wel of hij ze allemaal kent, uitsmijters en eigenaren van clubs veel kroegen en disco’s. Incasso bureaus en bouwbedrijven, en alle malafide auto bedrijven die je je maar kan bedenken. Kijk hem dan zitten tussen die hoeren pooiers, dealers, moordenaars, danseressen en bodybuilders. Kijk hem dan zitten daar tussen de hoge belasting ambtenaren en bankiers, te praten om een paar tuinmuren van hun huizen te metselen, of met een aanbouw hun huis te vergroten. En nou zit hij weer met advocaten en handelaren in lege bv’tjes via belasting paradijzen aan de bar te onderhandelen. Kijk hem dan zitten tussen al die grote jongens uit alle verschillende niveaus en beroepen van de maatschappij. Kijk hem dan zitten voor werk of handel, of gewoon voor de gezelligheid. Een jonge man met een klein afbouw bedrijfje voor werk in de normale wereld, en alle andere contacten in wat de onderwereld word genoemd. Kijk hem dan zitten daar in die kroeg van dat dorp met ongeveer zeventienduizend inwoners.

3.

Natuurlijk weet iedereen uit de omgeving van welke familie hij komt, en wat hij misschien allemaal wel niet uitspookt. Kijk hem dan zitten joh, niemand doet hem wat, zelfs alle zogenaamde grote jongens uit het dorp en de omgeving niet. Kijk hem dan zitten joh, dat kleine crimineeltje in dat dorpje omringd met alle grote steden in Zuid-Holland. Kijk hem daar dan zitten joh, helemaal in zijn eentje tussen al die bijzondere en enge verhalen die normaal gesproken niemand hoort. Kijk hem dan zitten joh die klootzak die niet eens naar zijn kinderen omkijkt, en alleen maar aan het feesten is door het hele land en België. Kijk hem dan zitten joh arrogant daar aan de bar, net vrijgelaten door de politie om één van de zovele geweldsdelicten tegen al die wanbetalers. Kijk hem daar dan zitten in die nachtclub in Amsterdam waar zijn maten en hij de uitsmijters betaalde, om mensen die wilden dealen in hun club, leeg te laten slaan en eruit te flikkeren. Kijk hem daar dan zitten aan de bar, heel hard lachend om een boef die hem met een pistool probeert te bedreigen en bang te maken. Om daarna met die zelfde boef een biertje aan de bar te drinken.

4.

Kijk hem dan daar in die disco waar hij tussen het bodybuilder vriendje van zijn ex vrouw en zijn vrienden staat en vraagt, heb jij mij op een lijstje staan ? Want dan lossen we dat nu en hier even op. Kijk hem dan lopen joh met die stalen pijp in zijn jas en even op visite gaat omdat iemand zijn maat heeft bedreigt omdat die in zijn straatje zit. En hij wel even gaat uitleggen dat zijn maat in niemand zijn straatje zit, en vraagt of er verder nog problemen zijn. Kijk hem dan zitten joh in het restaurant waar zijn oudere broer als chef-kok werkt, en zijn broer nog twintig duizend gulden aan overuren tegoed heeft van vorig jaar en zijn baas ze niet wil uit betalen. Maar dat zijn oudere broer toen nog kon kiezen of na een uur twintig duizend gulden in zijn zak en een nieuwe baan zoeken, of hij drinkt zijn koffie op en gaat weer weg. Hij dronk zijn koffie op en ging weer weg. Zijn oudere broer moest niet lang daarna alsnog een nieuwe baan zoeken. Erg jammer van die twintig duizend gulden, en misschien moet ik daarom nog maar een keertje terug naar Nederland rijden en extra rente rekenen.

5.

Kijk hem dan zitten joh nadat hij van een grote opdrachtgever zijn auto in beslag heeft genomen omdat hij al maanden niet wilde betalen. En hij hem nou thuis heeft opgezocht in plaats van op de zaak. Om daarna die opdrachtgever met zijn maat naar de bank te laten rijden om het geld op te halen, wat vreemd genoeg dan opeens wel kan. Kijk hem dan zitten joh in zijn auto met een verrekijker te posten op een industrie terrein, om gebouwen tijden en personen te beschrijven die daar aan komen en weer gaan. En soms duurde dat posten wel eens dagen of weken. Kijk hem dan staan praten tegen een grote boef die zegt dat hij nog een oud bonnetje van hem tegoed heeft van zijn failliete kroeg. En hij die baas gewoon uitlacht nadat de kroegbaas hem het verkeerde bedrag heeft genoemd, zonder het bonnetje te laten zien. Hahaha hij lacht hem uit en zegt, als jou bedrag het zelfde is als wat ik in mijn hoofd heb dan zal ik je betalen, en ik zal je helpen en een hint geven. Je zit ruim tweehonderd gulden te hoog, grote paardenlul, krijg de tyves maar met jou bonnetje.

6.

En weet je dan wat je met dat bonnetje moet doen als je hem gevonden hebt, roept hij nog naar de kroegbaas. Nou roept de kroegbaas terug, oprollen en het in een plekje schuiven waar de zon niet schijnt klootzak.

Kijk hem zitten joh, kijk die patser daar dan zitten.

Jaren negentig Zuid Holland.

Oude demonen.

1.

Al twee dagen zit ik achter de stalen luiken van mijn atelier wat in de stadsmuur van dit prachtige pittoreske zuid Franse dorpje is verstopt. En zet ik nadat ik buiten wat hoor het geluid van mijn computer uit. Nerveus kwaad en paranoia voor wat ik denk dat er misschien staat te gebeuren. Honderden verschillende scenario’s schieten door mijn schedel, en ze eindige allemaal niet zo goed als ik had gedacht. Gelukkig was het mijn buurman maar die een kleine smederij een paar deuren verder in de stadsmuur vlak bij de toren heeft. Een diepe zucht, en ik kijk en luister weer naar alle narigheid die in de wereld op dit moment aan de gang is. Alle nieuws zenders, journalisten en politici praten iedereen grote angsten aan. We raken nu heel snel al onze vrijheden kwijt, door en virus dat over de aarde is uitgestrooid. Dat virus heet corruptie en zal naar mijn idee meer verwoesten dan alleen onze gezondheid. De wereld is failliet en we worden voorgelogen door politici en medische industrie.

2.

Alles is doordrenkt met corruptie en leugens als ik het nieuws van over de hele wereld weer gezien heb. Opeens hoor ik een wagen voor de deur, en ik zet het geluid weer zachter. Kut het is de postbode en een folder word in de brievenbus geschoven. Niet geklopt dus geen pakketje, pffff…. Twee dagen zit ik al verstopt achter mijn stalen luiken denkend aan wat mij te wachten staat. Ouden demonen die mij hebben ingehaald en gevonden in mijn atelier in het mooie zuiden van Frankrijk. Al twee dagen heb ik het gevoel alsof ze elk moment kunnen hier binnen vallen. Een interventie team met zwarte pakken en kogelvrije vesten en getrokken militair achting wapens op mij gericht. Blaffende drugs honden en de hele rotzooi bij elkaar. En elke gedachten zijn bullshit, waarom heb ik al die bullshit gedachten in mijn schedel. Kut, de telefoon gaat en ik ken het nummer niet, ze spreken maar wat in de voicemail. Piep piep, een sms bericht van de assistent van de gemeente of ik morgen om negen uur in de ochtend tijd heb om de dame van de makelaar te ontvangen in mijn atelier.

3.

Vloekend sta ik op en loop in de rondte, ze is toch pas geweest en alles gezien en opgemeten, wat moeten ze nou weer? Nog meer stress en paranoia gedachten. Ik probeer goed na te denken wat de bullshit is, want goed nadenken doe ik al twee dagen niet meer. Chaos in mijn schedel. In mijn gebrekkige vertaling van Frans probeer ik te vragen of de dame van de gemeente de afspraak naar de middag kan verzetten en mij kan vertellen waarom ze komt. Mijn telefoon piept weer en de dame van de gemeente probeert mij toch te overtuigen dat het om negen uur in de morgen moet en het duurt maar twee minuten. Zie je nou zie je godver de godver nou dat ik gelijk hebt flitst er door mijn hoofd. Ze antwoord mijn text niet waarom ze zo nodig moet weer moeten langskomen. Nog een keer proberen. Waarom wil de dame van de makelaardij langskomen vraag ik in een tekst een half uur later.

4.

Weer geen antwoord en word ik ongeduldig, dus vraag met een soort van grapje of ze wil komen als model, en of het toch niet in de middag kan. Weer geen antwoord, en nou begin ik toch heel erg zenuwachtig te worden en voel me nog meer gevoerd met het idee dat ze me straks komen arresteren. Bijna aan het einde van de dag en ik heb nog steeds geen bevestiging van de assistente terug gekregen. Ik sms nog één keer kort, morgen nee maandag ja prettige dag. Pleur maar op, denk ik, ik ga van het weekend nog een keer verstopt achter mijn stalen luiken zitten. Ik dwaal weer af in mijn bullshit gedachten. Waarom heeft zij het verstuurd, ze weet toch dat ik al in het systeem sta in verband met wat ze mij heeft opgestuurd als verrassing. Ze weet toch dat het illegaal is hier. En dat ik voor er al voor opgepakt was hier ik la france, ook al was dat maar een klein beetje om te roken. Ik weet het zeker ze komen mij zo opladen. De avond nadert en begin me een klein beetje rustiger te voelen na een paar glazen whisky een een blowtje.

5.

De avond duurt lang en val ik uiteindelijk toch in slaap. De dag van de waarheid is aangebroken, en mijn zenuwen slaan alweer op hol. Ze zouden toch niet om negen uur voor mijn deur staan zeker, denk ik omdat ze me nog niet op mijn vragen in de text geageerd heeft. Vol met koffie zit ik in mijn blauw van de rook gevulde ateliertje nog steeds te wachten op mijn arrestatie. Gelukkig niemand langs geweest om negen uur, en de dag is voor mij tergend langzaam naar lunch tijd gekropen. Mijn paranoia is wat gezakt, want in mijn arrogantie denk ik dat de Franse cultuur het de agente niet toestaat iemand te arresteren onder lunch tijd. Want kom godverdomme niet aan de Fransen hun lunch tijd. Ik was snel mijn reet in een teiltje in de keuken en kleed me aan om snel naar de supermarkt te gaan. Om me daarna snel weer te verstoppen achter mijn luiken van mijn ateliertje. Fuck fuck fuck hoe kan ze zo stom zijn of doet ze het expres? Maar dan is ze zelf ook de lul. Dit veranderd alles.

6.

De middag sluipt voorbij en in het begin van de avond krijg ik te horen dat mijn contract bij het energie bedrijf dat stroom levert is stopgezet. Putaaaaaaaain fuck fuck sch Nadat het is gecheckt bij het energie bedrijf, waar werd verteld dat het gedaan was door iemand van gemeente. Zonder dat ik daar van op de hoogte ben gesteld schreeuw ik. Nou dit is het dan hé denk ik, daar gaan we weer. Een verdacht pakketje via de post, en vreemde zaken met de makelaar die niet wil zeggen waarom ze zo nodig moet langskomen. En mijn elektra contract stop gezet door de gemeente. Nou ben ik de lul denk ik nou ben ik echt de lul. Eerst dacht ik nog dat het beter was me te verstoppen ergens anders, maar ik kan nergens anders heen. En als je echt gezocht word dan staat er een opsporings-bevel voor je uit en als je dan gezien wordt, is de confrontatie altijd het hardste. Ik probeer de gemeente te bereiken en niemand weet iets en niemand heeft iets gedaan. Mijn angst om gearresteerd te worden verdwijnt en die word langzaam omgezet in een oude woede die ik eigenlijk niet kan gebruiken op dit moment.

7.

Dit is toch niet normaal dat zomaar iemand mijn elektra contract kan opzeggen. We hebben werkelijk geen rechten meer, en de wereld verandert niet langzaam, maar razend snel in een globale dictatuur. De gemeente drukt zijn snor en laat niks meer van zich horen en ik ben het zat, want straks zit ik hier na mijn arrest zonder stroom en het is dit jaar fucking koud in de winter. De hele tering bende kan mij niks meer schelen en ik ben het helemaal zat. Ik pak mijn factuur van het elektra bedrijf en trek mijn jas aan, ik ga het nu regelen voor ze me inladen. Ik open de deur van mijn atelier en loop langs de smederij, en bij de toren ga links af richting het huis van de burgemeester. Ik stap stevig de straat die een beetje schuin omhoog loopt naar het huis van de burgemeester dat precies op de hoek is van deze straat is. Als ik de hoek omloop staat de beste man die ik zoek op het bovenste trede van het trapje bij zijn voordeur te praten tegen drie mannen die ik niet ken.

8.

Ik pak de factuurtjes uit mij achterzak en beweeg ze wild heen en weer, en schreeuw tegen de burgemeester dat hij heel snel de persoon moet bellen die mijn contract heeft opgezegd, en heel snel omdat ik het niet normaal vind dat dat zomaar kan. Kwaad loop ik weer weg zonder de burgemeester ook maar enige kans van reageren te gunnen, en weet dat ik het nu echt helemaal verkloot heb. Nog geen politiewagens voor de deur denk ik als ik mijn straat weer in loop, en mijn atelier inga. Binnen tien minuten kwam de persoon die het in mijn ogen waarschijnlijk mijn contract opgezegd heeft kloppen aan mijn deur. Ik doe open en gemaskerd komt de medewerker van de gemeente mij atelier binnen om de rekeningen en de elektra meter te bekijken. Het blijft een rare ervaring iedereen met die mondkapjes op zijn smoel te zien rondlopen. Hij probeert nog nonchalant iets vaags over de rekening te zeggen dat het bizar is. Maar ik hem even met mijn gebrekkige Frans uitleg, hoe fucking bizar het is dat hij zo maar even mijn electra contract kan opzeggen.

Putain.

9.

Verbaast kijkt hij in mijn richting, “ja” zeg ik nog een keer infuckingcroyable bizar monsieur. Hij zegt het te gaan oplossen en ik bedank hem voor alles, en wens hem een fijn weekend. Later krijg ik via een telefoontje van een kennis dat de burgemeester nogal kwaad was en dat er nog nooit iemand zo tegen hem gesproken had. Mijn zenuwen staan op springen en ik duik weer achter de luiken van mijn atelier. Het weekend en de rest van de week verlopen zeer gespannen, met alle paranoia gedachten en angsten. De hele week die kut postbode ontweken en het is alweer vrijdag. Gisteren een text van de assistent van de burgemeester gehad dat ik mijn nieuwe huur contract kan tekenen, en ik vraag of dat vrijdag laat in de middag kan. Nog steeds overtuigd dat ze mij allemaal een oor willen aannaaien. Dus vanmiddag ga ik mijn nieuwe huur contract tekenen, en heb mij al van alle kanten proberen te informeren voor mijn huur rechten. Ik sta klaar en ben geïnformeerd als de beste en, heb zoveel fouten ontdekt dat ze mij er niet uit kunnen gooien.

10.

Kom maar op ik weet het allemaal, en ik laat mij niet nog eens naaien. Stoer en half paranoia loop ik naar het kleine gemeentehuis van het dorp. Ik heb wel een fles cognac voor de burgemeester meegenomen, nadat ik hem al een excuus text had gestuurd. De assistent verwelkomd mij en ik probeer me nog even te excuseren en geef de fles cognac aan de assistent. Ze zegt en ik dan, we lachen en ik beloof haar wat anders dan de fles cognac. Ze legt mij alles uit en ik zie dat de contracten keurig in orde zijn, van jaren en de prijs. Ik bedank haar en vervolg mijn weg terug naar mijn atelier. Stil loop ik omhoog door de smalle straatjes en langs het kerkje en het fontein van pleintje. Ik sta even stil en kijk om mij heen, zucht” via de trap die onder het terras naar beneden gaat loop ik langs mijn huisje dat ik aan het renoveren ben in de stadsmuur vlak bij mijn atelier. Stil loop ik verder en eenmaal terug in mijn atelier, ga ik zitten en stort ik even in.

Pffffff.

11.

Gebogen met mijn hoofd in mijn handen zit ik op mijn gemakkelijke stoel en denk….. sjonge jonge wat een achterlijke idioot ben ik toch, wat een ongelofelijke klootzak. Allemaal bullshit

Alles voor niks, alles vanwege mijn oude demonen.

2021 winter in een pittoresk dorpje in het zuiden van Frankrijk.

De duivel verkocht zijn zeil aan mij . Professionele klootzak.

Spaanse oorlog

1.

Het is warm als ik een grote hap uit mijn broodje frikadel mayo op het terrasje van een Hollander met een snackbar in zuid Frankrijk neem. Nou zou je denken dat als je in het mooie zuiden van Frankrijk woont, je het liefste zou willen genieten van al die lekkere gerechten die ze hier serveren. Nou kan ik je vertellen dat als ik 2 en een halve kg ben afgevallen van de stress en bullshit die ik veroorzaak en tussen mijn oren heb. Een lekkere vette hap uit een Nederlandse snackbar een goede aanrader is om een klein beetje gevuld en voldaan verder te ploeteren. Ik ben moe en voldaan heb de laatste weken niet echt uitgerust geslapen.

2.

Kop vol met rommel en onverwerkte trauma’s en verlangens uit fantasieën die nog niet van mijn lijst zijn afgestreept. Boos op alles en iedereen en de hele wereld, zoals ik vroeger toen ik een jaar of 16, 17 was. Maar vooral omdat ik boos op mijzelf ben omdat ik mijn impulsen op dit ogenblik niet goed onder controle heb. Na een slok van mijn biertje en een hap van mijn broodje, zie ik vanuit mijn ooghoeken een auto proberen te parkeren in de straat waar ik op uit kijk. Ik zit met mijn rug naar de snackbar omdat ik door mijn humeur niet echt zit te wachten op een gesprek met de eigenaar. Het raampje staat open en ik hoor de vrouw die op de bijrijders plaats zit te schreeuwen en schelden tegen de man. Het lijkt mij Spaans te zijn als ik het hoor wat niet vreemd is, want iedereen hier op het terras lijkt het te horen.

3.

Er schiet een gedachte van medelijden voor de man achter het stuur, door mijn met vervuilden gedachten en bullshit vol gepropte schedeltje. Ik zit schuin vooruitgekeken zodat het lijkt alsof ik ergens anders naar kijk terwijl ik uitgehongerd mijn eten naar binnen werk. De vrouw scheldt en schreeuwt nog steeds tegen de man die regelmatig uit en weer terug in de auto stapt. Sjonge jonge denk ik, wat een pleuris vakantie met zo ééntje. Auto uit en hij eet een broodje, auto in en daar gaat ze weer schelden. Pfff ik kom hier voor mij rust denk ik, wat onlogisch is omdat het hier een beetje op Noordwijk aan zee lijkt. Maar dan drukker en warmer en meer toeristen. Maar goed, mijn eten smaakt en ik geniet lichtjes geïrriteerd van mijn Spaanse soap, als ik zie dat de vrouw ineens heel druk naar mij aan het

4.

Schreeuwen is in plaats van tegen de in mijn ogen zielige man naast haar in de auto. Hoe kan ik dat weten zou je vragen? Nou als je rustig zit te eten en iemand schreeuwt naar iemand anders en wijst precies in jouw richting. Dan is er een grote kans, dat het misschien wel eens over jou kan gaan als de man ook ineens naar jou kijkt en begint te wijzen. Ik ben 48 ik zit kut in mijn vel en ben 25 kg lichter dan dat ik in mijn zogenaamde glorie tijd was. Mijn baard is lang en wit en heb mijn pet en zonnebril op. Een oldfuck uitgezakt met een zak vol botten als lichaam en gezicht vol groeven van het leven. Ik heb mijn kop vol stront en schuldgevoel en weet niet meer wat ik allemaal aan het doen ben. Ik versta geen Spaans maar zie heel duidelijk,

5.

dat hun frustraties nu tegen mij gericht zijn. Op dit moment is hun woede duidelijk voor mij want beide schreeuwen en wijze naar mij en geven mij de vinger. Wat the godverse fuck is dit nou weer denk ik. De eigenaar en zijn vrouw vragen wat er aan de hand is nadat ik de Spaanse strijders 2 vingers heb terug gegeven, en je moeder ook heb geroepen. Nadat ik het verhaal in het kort heb uitgelegd aan de eigenaars, rijd het stel schreeuwend en vloekend weg in hun kleine grijze autootje met kenteken uit Spanje. Na mijn eten en rokertje reken ik af met de vrouw van die eigenaar en loop lichtjes geïrriteerd langs anderen restaurantjes terug naar mijn auto. Bij het zebrapad dat naar de parkeer plaats gaat, zie ik het zeer gepassioneerde Spaanse stelletje mij tegemoet lopen. En dan gebeurt er wat in mijn hoofd terwijl ik beter weet, en kan kiezen uit diverse opties.

6.

Om de uitkomst van deze aankomende confrontatie te beïnvloeden. Door mijn ervaring uit een verleden in een ander milieu, heb ik een paar eigenschappen overgehouden die zowel vervelend als levensreddend gezien kan worden. Dus alles is zo goed als het maar kan uitgerekend en ingecalculeerd. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niks omdat er altijd dingen anders kunnen gaan dan gedacht. Nog steeds schreeuwend tegen haar vriend , ziet het Spaanse stelletje allebei ineens de oude man met een lange witte baard bril en petje, en met een grote grijns op zijn gezicht tegen hen roepen in het Engels “ soo lets see if you 2 fuckers still have such a big mouth hey “. Ik geniet ervan om hun met grote ogen en verbaasde uitdrukking gevulde gezicht te zien. Ik ben niet klein en sta te snel voor hun gezicht voordat ze door hebben wat er nou allemaal gebeurd.

7.

De Spanjaard is ongeveer even groot als ik en schiet vanachter de vrouw naar mij om mij te slaan. Omdat de vrouw half tussen ons instaat is het moeilijker om mij te verdedigen van de klap van de man omdat ik haar niet wil aanraken. Voordat de klap van de man mij raakt, stomp ik mijn handpalm hard op zijn borstkas waardoor de man hard uit zijn schoenen de bosjes in geschoven word. Half uit evenwicht naar rechts hangend houd ik de man met mijn rechterarm in de bosjes en roep dat hij maar beter rustig kan blijven liggen in het Engels. Zijn met hellevuur brandende Spaanse vrouw hangt half over mij heen en schreeuwt half Spaans Engels in mijn oor “ thoutch me motherfocker then i call the police” . Ik heb nog nooit vrouwen geslagen, en dat zal ik ook proberen nooit te doen. Maar zij oeh, wat moet ik mij inhouden.

8.

Mijn bril heb ik in mijn linkerhand en druk de man nog steeds op de grond met mijn rechter, als ik in de vrouw haar ogen kijk en zeg “ hey puta i won’t touch you, but will fucking hurt your man” . Hij maakt zichzelf kleiner en zij stapt een stukje terug en spuugt me midden in mijn gezicht en schreeuwt “ touch me touch me motherfocker touch me then i call the police motherfocker” . Eindelijk laat ik hem los en probeer naar mijn auto te lopen. Hij blijft op een veilige afstand en probeert foto’s te maken, terwijl zij zich weer schreeuwend en spugend op mij richt. Touch me touch me i call the police scene. Het lijkt wel alsof ik degene ben die ergens ingelopen is en dit hun bron van inkomsten is. Het uitdagen van oudere buitenlanders en dan dreigen met het bellen van de politie. Ik ook met mijn goede ideeën.

9.

Kledder, weer een klodder spuug in mijn gezicht. Godverdegodver schiet er door mijn kop en terwijl ik de kwijl uit mijn gezicht veeg, puta flikker op voordat ik jou mannetje vermorzel, en stap in mijn auto en rij weg. Zij schopt nog na tegen de auto en hij ach hij, hij zal misschien geen oude mannen meer lastig vallen. Hij heeft het al moeilijk genoeg met dat viswijf. En ik , ik kon het weer niet laten.

lees ook de Jogger

De Jogger.

1.

het is een stralende dag en ik ben op een missie vandaag. Na een kleine opwarming van rekken en strekken, stop ik mijn staart in mijn jogging broek, en begin ik rustig richting mijn bestemming te rennen. De vogels fluiten en de vlindertjes dwarrelen vrolijk in de rondte. Het is heerlijk om zo langs het water in het zonnetje de dag te beginnen met een klein beetje beweging. Na het bruggetje naar rechts voorbij de kleine jachtwerf van het dorpje. En als ik langs het kleine haventje ren stop ik even bij het restaurant achter de keuken om dat daar 2 tieners zitten te vissen. Al wat gevangen jongens, vraag ik, als ze geschrokken hun hoofd mij richting draaien. Zie ik dat de grootste van de 2 een pakje tabak in de struiken gooit. Een kleine paniek zie ik bij ze opkomen, en vraag plagend of ze een vuurtje voor mij hebben. Euh nee nee wij roken niet hoor, we zitten hier alleen maar te vissen. Ik weet wie ze zijn, en vraag ze naar hun kleine broertje.

doe nou maar

2.

Verschrikt kijken ze elkaar aan en roepen stoer, wie ben jij dan joh. Ik glimlach en zeg ze gedag en goede vangst en vervolg mijn jogging route. Ik zet een sprintje in als ik langs de weilanden met losgelaten koeien ren. Die koeien vinden het heerlijk om zo uit de stal de weilanden in mogen. Het einde van het pad nadert en heb het tempo wat aangepast om zo de drukke weg over te kunnen steken. Als ik op de midden berm naar de overkant kijk zie ik terwijl ik sta te huppelen om in beweging te blijven, een paar kinderen iets aan elkaar uitdelen. Ik ben bijna op mijn plaats van bestemming, en zie dat ik over kan steken. Ik begin rustig over te steken zodat een paar fietsers door kunnen rijden, en ik mijn route voort kan zetten. Ik spring over het hekje dat ervoor zorgt dat de straat waar ik moet zijn doodlopend is. Ik pers me tussen de dubbel geparkeerde auto’s die tegen het hekje zijn gezet. De kinderen die in de verte aan het spelen waren, beginnen zich vreemd te gedragen en bewegen. Ik zie geen volwassenen en zet volle vaart richting het groepje kinderen.

goed zo

3.

Sommigen beginnen te gillen en anderen lopen richting een deur van een huis, rennen denk ik nog en trek mij snelste sprint. Slechts 1 jongen van het groepje kinderen staat nog op de stoep, als ik precies op mijn plaats van bestemming gekomen ben. Hoestend en met zijn handen aan zijn keel, schud het kleine jongetje angstig met zijn lichaam. Gorgelend hapt hij naar lucht, hij stikt. Niemand in de buurt, en ik grijp hem bij zijn kleine enkeltjes. Met een ruk hang dat kleine ventje onderste boven in de lucht met een bijna blauw gezichtje. Ik geef hem een haar goede klappen op zijn rug en schud hem even goed door elkaar, als uiteindelijk een groot zwart dropje ter grote van een rijksdaalder zijn luchtpijp uitschiet. Aaaaaah hapt het jochie weer naar lucht en begint te huilen. Zijn normale kleur komt terug en met het huilen krijgt hij tenminste weer voldoende lucht binnen. Na alle commotie is verdwenen zie ik in mijn ooghoeken een vrouw met zwaaiende armen mijn richting op lopen. Jij klootzak wat doe jij daar met mijn zoon schreeuwt ze tegen mij.

KIJK IN MIJN OGEN

4.

Een man die net komt aangelopen roept tegen die vrouw dat ik net haar zoontje heb gered van een verstikking. Kankerlijer bemoei je met je eigen zaken, rot op. De vrouw blijft woeden schreeuwen terwijl ze het kleine jongetje aan zijn arm mee trekt. Vloekend en schreeuwend sleurt ze hem verder, en het lijkt wel of ze kwaad op hem is omdat hij het overleefd heeft. Kut jong altijd wat met jou, jij bent alleen maar narigheid, schreeuwt ze Nee jongen vandaag niet, vandaag niet, het is nog te vroeg. Nog even volhouden fluister ik.

Het is zomer 1976 in dorpje in zuid Holland.

je voelt niks

De lobbyist.

1.

Waar blijft hij nou mompel ik, en kijk op mijn Breitling en zie dat hij mij al meer dan een half uur laat wachten. Klootzak denk ik als ik nog een sigaret op steek en het lege pakje in een propje knijp. Ik heb zo een afspraak met de wethouder van de gemeente raad en dit is een grote zaak die ik niet mag verpesten. Het is al 22:30 en ik moet zo echt weg want ik mag die afspraak echt niet missen. En ik voel mij een beetje gevangen in een slechte film vanwege sommige beslissingen die ik heb genomen. Het zware gordijn voor de deur word opzij geschoven en zie dat mij dealer net de bar is ingekomen, en hij in de rondte kijkt of hij mij kan vinden. We maken oogcontact en hij komt naar achterkant van de bar waar ik in een nisje aan een tafeltje zit. Hij was nogal overtuigen dat ik perse op hem moest blijven wachten toen ik hem belde voor een bestelling. En dit keer is het niet alleen van mij maar ook van iemand anders. Ik zou voor mezelf nooit zoveel bestellen en dat weet hij natuurlijk ook.

kijk in mijn ogen

2.

Zijn blik is boosaardig als hij naast mij in plaats van tegenover mij komt zitten. “hey” stotter ik een beetje ongelukkig omdat ik hem niet helemaal goed kan aankijken. Hmm hoor ik naast mij, om verder te horen dat hij de deur in de gaten moet blijven houden terwijl hij met mij wilde praten. Voor wie is die grote bestelling zegt hij terwijl hij met 2 grote boze blauwe ogen in de mijne kijkt. Euh euh stotter ik weer, euh ik heb het geld bij me. Daar gaat het niet om want ik krijg nog 3 duizend van jou, en als ik dacht dat jij nu geen geld bij jou had was ik hier niet. Nee nee zeg ik tegen mijn dealer die 3 duizend heb ik ook bij mij. Dat weet ik gromde hij, voor wie is het. Euh euh dat kan ik eigenlijk niet zeggen joh dat begrijp jij toch wel, probeer ik hem overtuigen. Ik voel een koude rilling door mijn ruggengraad als hij zich langzaam omdraait en een hand tegen mijn keel duwt en begint te knijpen. “Voor wie is het” gromt hij tussen zijn strak geperste kaken. Ik begin lichtjes in paniek te raken en voel dat hij zo hard knijpt, dat mijn slagaders aan beide kanten van mijn nek geen toevoer van bloed meer krijgen. Oke oke oke sputter ik er uit en krijg weer een beetje lucht, oke oke.

U VOELT NIETS

3.

Laatste keer wie is het snauwt hij, de wethouder zucht ik, de wethouder. Mijn hoofd hangt op mijn knieën, hij is 1,85 en bijna 100kg en vol met de steroïden, en hij krijgt nog geld van mij. Hij duwt een zak in mijn zij,en ik pak de envelop met geld uit mijn binnen zak. Bedankt fluistert ik terwijl hij opstaat om weg te lopen. Hij draait zich om en ik zie dat zijn gezicht nu totaal anders staat. Met een grote grijns zegt hij “een fijne avond vriend” en knipoogt naar mij als hij de bar verlaat. Jezus een totaal andere vent, vreemd. Ik moet opschieten als ik niet te laat wil komen en gooi mijn glas leeg. Ik doe de zak in mijn akte tas en haast mij naar het hotel waar ik mijn afspraak met de wethouder heb. Dit is mijn kans om hogerop te komen in mijn werk als lobbyist. Hierna kan ik naar Den Haag voor het echte grote geld, en vandaar naar Brussel. Als ik deze opdracht voor die aannemer kan regelen via de wethouder, dan ga ik landelijk. Ik stap de lift in en druk op de knop voor het penthouse suite van het hotel. Ik hoor het belletje van de lift als hij stopt op de 8ste etage, en kijk verschrikt als de deuren open schuiven.

KOM MAAR

4.

4 schaars gekleden vrouwen lopen druk pratend de lift in, als ik mij in de hoek van de lift druk. Ik heb het gevoel dat ik ze eerder heb gezien denk ik, terwijl de lift de weg naar het penthouse vervolgt. “ping” op dat feest van, de deuren schuiven open van de laatste etage. Dat feest waar mijn dealer ook was met die Hagenezen en paaldanseressen drugs en hoeren. Kut het lijkt wel of die gozer overal aanwezig is. De deur van het penthouse staat open en we lopen alle 5 naar binnen waar er druk gepraat word. De vrouwen verspreiden zich over de verschillende gasten, en ik kijk of ik de wethouder kan vinden. Overdreven hard gelach uit de keuken trekt mijn aandacht. En voordat ik daar naar toe kan gaan, word ik door een hand aan mijn schouder tegen gehouden. Daar ben je eindelijk hoor ik van achter mij vandaan, en de reden waarom ik hier ben is meteen weer duidelijk. Wethouder zeg ik en draai me om met de grootste smile, Wethouder hoe gaat het. Goed goed heb je het bij je heb je het bij je herhaalt hij zenuwachtig en bezweet. Ja ja rustig ik heb het en steek hem de rest van de zak nadat ik mijn deel eruit gehaald had. Hier is het, ik heb het in jou zak gestopt, en druk tegen zijn zij aan.

VOLG MIJ

5.

Mooi mooi man dan praten we straks wel over de papieren, ik moet nou even met een paar mensen kennis maken. Hij draait naar een groepje mensen waar 2 van de eerdere vrouwen die met mij in de lift waren ook bijstaan. Als een kind zo blij met zijn handen omhoog loopt de jonge Wethouder naar het groepje, en trekt 1 van de vrouwen aan haar arm mee naar een kamer achter in het penthouse. De vrouw kijkt naar een reus van een vent, en hij geeft een goedkeurend knikje, waarna zij giechelend met de Wethouder mee loopt. Kut denk ik opeens dat is die vent waar…. Dat is die pooier die zijn vriendin en schoonmoeder beschoten heeft, en nu alweer vrij is. Ik kijk rond en zie bij de grote tafel de grote aannemer zijn zoon en een bekende BV constructie adviseur. Als vanavond lukt, als vanavond lukt dan komt alles goed denk ik en loop richting de grote tafel. Heeey roept de zoon van de plaatselijke aannemer, heeey daar hebben we de star lobbyist van de regio. Goed geregeld man goed geregeld, en daarom hebben we een verrassing voor jou in dat kamertje daar. En hij wijst richting de kamer waar de wethouder net naar binnen is gegaan.

FOLLOW THE LEADER LEADER LEADER

6.

In de kamer van de Wethouder zeg ik verbaast, nee superster in de kamer ernaast. Toch niet een hoe…. En stop mezelf hoer te zeggen. Ik ben toch net getrouwd man stotter ik half tegen iedereen aan de grote tafel. Wat hier gebeurt blijft hier, we zijn allemaal volwassen toch, vraagt de aannemer zonder mij aan te kijken. Een grote hand op mijn schouder dwingt mij om me om te draaien. Het is die reus die naar die vrouw knikte, kut ik ben zijn naam vergeten schiet door mijn gedachten. Ga maar jongen ik heb gehoord van, en hij fluisterde de naam van mijn dealer in mijn oor. Ik heb gehoord dat jij de nieuwe wonder jongen van Den Haag gaat worden. Nou nou probeer ik tegen te sputteren, en voel dat zijn hand mij richting het kamertje duwt. Een beetje geforceerd en met een lichte paniek ga ik langzaam richting het kamertje en kijk nog eens om als ik bij de deur ben. De hele kamer kijkt naar mij en juicht als ik de deur open en aanstalten maak om naar binnen te gaan. Het is erg donker als ik binnen ben en heb moeite mijn ogen te laten wennen, als ik een stem van mijn linker kant hoor fluisteren ”kom maar hier jongeman” Mijn benen raken de ijzeren rand van het bed aan en ik voel een warme hand de mijne pakken.

Het is 1997 een stad vlak bij de kust in zuid Holland.

Underground Blues.

1.

Een zware rook hangt in de bar en de gitarist van de band spelt net zijn solo, als ik mijn glas achter in mijn keel gooi. Ik knik in de richting van Pier de barkeeper en hij schenkt me nog een whisky bij. “Laat maar staan” zeg ik als hij weg wil lopen, en Pier weet al hoe laat het is. Het is laat en alles gebeurd tegenwoordig nog in het duister op plekken waar de techniek niet zo makkelijk kan door dringen. Geluidsoverlast hebben ze hier gelukkig niet want de bar is diep verstopt in de kerkers van de oude dorps kern. En hier, hier komt alleen het uitschot de muzikanten kunstenaars zwarte schapen. De laatste revolutioneren en uitgesloten schorem van de maatschappij, die nog een klein beetje vrij rond kunnen lopen stiekem in de nacht. Al is dat in grote steden wel anders. De band speelt, walk a mile in my shoes, en ik draai mezelf nog een blunt. Ik voel een hand over mijn schouders glijden, en een rilling schiet door mijn lichaam. Ik blaas mijn longen leeg en neem nog een slok van mijn whisky. Een bekende geur is mijn neus ingetrokken, en mijn mondhoeken trekken langzaam omhoog.

Kijk in mijn ogen

2.

Hey geile fluister ik naar de persoon die aan mijn linkerzijde van de bar komt zitten. Hey geile hoor ik zachtjes in mijn oor terug gefluisterd. Een nieuwe rilling schiet door mijn hele donder heen, als mijn herinneringen de stem met elkaar verbonden worden. Ik drink mijn glas leeg terwijl ik mij omdraai, om mijn handen leeg te maken voor een warme omarming van een goede vriend. Wat doe jij nou hier kut, zeg ik terwijl ik haar warme lichaam zachtjes tegen mij aandruk. Ik kon niet slapen zegt ze, en zag dat jij niet in jou atelier was, dus dacht ik dat je hier zou zitten. Godverdomme trut je weet toch hoe gevaarlijk dat is om hier te komen. Ja dat weet ik wel maar… “wat maar” zeg ik tegen haar en kus haar zachtjes op haar lippen. Je weet toch dat je tegenwoordig nergens meer normaal heen kan gaan zonder dat speciale pasje. Ja dat weet ik toch fluistert ze in mijn oor, en bijt er zachtjes in. Daar heb je die geile weer lach ik en trek haar lichaam stevig tegen die van mij aan. Mijn hand glijd zachtjes over haar rug en druk haar in een betere positie zodat ze mijn staat van opwinding kan voelen. Ze kijkt me aan ik lach en ik zeg we moeten weg.

Het is 2023 de wereld is veranderd en verdeeld, welkom George.

Je wilt het echt

De introductie van een vreemdeling.

1.

Het is donker en regent zachtjes als ik nog half bezopen en vol gesnoven met een dikke joint tussen mijn vingers door het natte gras loop. Na een diepe haal aan mijn blunt vul ik mijn longen met rook en laat mijn filters impregneren met teer gevulde THC zodat ik me wat rustiger voel. Mijn poten zijn nat en ben zwaar sjagerijnig en depressief en daar heeft de alcohol en coke me niet echt mee geholpen. Mijn richting dwingt mij over een slootje te springen, zodat ik bij een pad kom en dat tyves end niet weer helemaal terug hoef te lopen. Wat de fuck loop ik hier, hoe in hemelsnaam ben ik hier terecht gekomen. In de verte staat een grote boom, en omdat ik die kut regen een beetje zat begin te worden heb ik besloten daar even te gaan zitten. Een grote rook walm verlaat mijn longen als ik ga zitten en zucht omdat mijn lichaam zachtjes begint te protesteren na een lang weekend dealen partyen en drugs gebruiken. Terwijl ik mijn longen weer vul zie ik in de verte in het donker, door het maan licht een gestalte mijn richting op lopen. Gedachten en herinneringen flitsen door mijn hoofd, ben ik gevolgd de hele tijd en heb ik niks gemerkt.

kijk in mijn ogen

2. Neee….. ach fuck it , ik ben moe en kan niet meer. Ik steek mijn blunt weer aan en inhaleer. De rook trekt weg en voor me staat een gestalte met een grote cowboyhoed en zware donkere regenjas tot aan de grond. Ik kan het niet late mijn lippen te tuiten en dat bekende westerndeuntje te fluiten, en wacht alleen nog dat hij zijn holster trekt. Mag ik naast jou komen zitten vraagt hij, ik knik en bied hem mijn blunt aan terwijl hij gaat zitten. Nee bedankt dat spul heeft mijn vader gemaakt daar ben ik allergisch voor, al die chemie die nu door jou aderen stromen, die heb ik laten creëren. Meer voor mij zeg ik en inhaleer. Herken je mij niet vraagt de vreemdeling die ik niet goed kan inschatten maar enigszins bekend voelt. “Nee” van één of ander feest, of ben jij een broer van, vraag ik terug. Ik heb mij over jou laten informeren vanaf dat jij klein was zegt de vremdeling. Nou begin je een beetje eng te klinken vriend zeg ik wat serieuzer tegen de vreemdeling, zodat hij mijn sarcasme goed kon horen. Als ik jou dood wou hebben hadden we hier toch niet zitten te babbelen. Ik bied hem nog een keer mijn blunt aan. Hij lacht…..

u voelt niets

3. hij vraagt weet jij waarom ik hier ben, en ik zeg ja. Jij hebt mij niets te bieden want ik heb al niets meer te verliezen omdat alles al verloren is. Zit tot aan mijn strot toe in de drugs en geweld, en geef er niet om te sterven want dan is het mijn tijd. Wil je dan niet de grootste, rijkste en machtigste worden in de wereld die jij nou bent ingerold. Ik schiet in de lach en zeg voor mijn ziel, je zal die van mijn vader en moeder voor niks krijgen en daar zal ik ook niet wijzer van worden. Mijn familie zou die van mij aan jou verkopen voor een tweede hands auto als ze hier met jou onder die boom zouden zitten. Nou lacht hij harder dan eerst, wijst naar mij en zegt jij bent nog krankzinniger dan ik dacht. Hoestend kuchen en rochelend schiet ik in de lach en geef hem een gooi naar links. Klootzak proest ik. Zullen we wedden dat ik jou kan verleiden fluisterde hij nadat ik was bijgekomen van het lachen. Voor wat, weet jij alles dan vraag ik hem. Ja en geen vraag of wens is te gek. Voor alles, de rest van mijn familie en die van mij. Ok maar alleen als jij weet wat ik wil zei ik tegen de vreemdeling.

zzz zzz

4. Hard lachend draaide hij zich naar mij toe en wilde beginnen. Ho wacht even, mag ik je even wat anders tussen door vragen als we toch bezig zijn. Jezus christus vloekt de vreemdeling en zucht oké één vraagje dan omdat jij het bent. Ok bedankt zeg ik en vraag, “ wat voor een deal heb jij met ome jan” man. Hij glimlacht en zegt dat is tussen ome jan en mij mijn vriend en zijn ogen gloeien op. We gaan verder zei hij en keek me aan, zeg me wat wil jij weten. De waarheid zeg ik de waarheid. Nou die krijg je als je de weddenschap wint en als ik win ben jij en al jou familieleden alles kwijt. Ja antwoord ik de vreemdeling, als jij weet wat ik van jou wil hebben mag jij alles hebben, weet jij wat ik wil ? Hij kijkt me aan en ziet niks, en het lijkt wel of hij een soort van verbaast kijkt. Ik geef toe zegt hij ik weet het niet. Ik wil jou ziel voor een tijdje, antwoord ik hem en blaas mijn longen weer leeg. Hij lacht en zegt waarom zou jij denken dat ik een ziel zou hebben, en of jij dat wel kan hebben. Heb ik gewonnen vraag ik de vreemdeling terwijl ik een nieuwe rol.

wake the fuck up

5. Ja eerlijk is eerlijk ik steek mijn blunt in de brand inhaleer blaas mijn longen leeg en ruik een lichte zwavellucht om mij heen hangen. Ik kijk om mij heen en zie dat de vreemdeling is verdwenen en de regen is opgehouden. Ik sta op en begin weer met lopen als ik opeens een gepiep uit mij zak hoor komen. Mijn mobile heeft weer bereik en ik kan een taxi bellen als ik godverdomme weet waar ik ben.

Het is 1995 ergens bij Amsterdam, ben 25 en zwaar naar de kloten en wil nu naar mijn nest. De wereld ontdekken, maar dan vanaf morgen.

we gaan naar de klote

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: